Не виждам защо трябва да се прави поредния нов орган по

...
Не виждам защо трябва да се прави поредния нов орган по
Коментари Харесай

Петър Мутафчиев: Не виждам смисъл да се прави нов орган по пътна безопасност

Не виждам за какво би трябвало да се прави поредния нов орган по пътната сигурност. Има си междуведомствена комисия по сигурност по придвижването, има си министерства. Това съобщи в студиото на " България заран " по Bulgaria ON AIR някогашният министър на превоза Петър Мутафчиев.

,,Като цяло няма смисъл да се вършат нови организации. Не одобрявам подобен опит, тъй като ще е за сметка на българските граждани``, уточни още той, написа novini.bg.

По думите му най-големият проблем е корупцията.

,,Има обаче избран политически проблем – има корупция, уговорени търгове, има компании, близки до държавното управление. Това е огромният проблем. Докога ще продължат тези порочни практики? Надявам се да има политическа отговорност``, разяснява Мутафчиев.

,,Време е Пътната организация да влезе в Министерството на превоза и тогава към този момент ще има виновен. Важно е да се знае кой е отговорникът, дано и КАТ да постанова малко по-сериозен контрол``, сподели още някогашният министър и изрази мнение, че не е работа на регионалните шефове и кметовете да наблюдават за качеството на пътищата.

,,Парламентарният сезон ще стартира с този случай, тъй като той потресе обществото. Всеки ден идва нов скандал, само че това край Своге беше изключително тежко, тъй че това несъмнено ще бъде тематика номер 1 в новия политически сезон``, приключи Петър Мутафчиев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР